Affetmek Nedir?

Affetmek Nedir?

Kendini Affetmenin Önemi adlı yazımdan sonra aldığım sorulardan anladım ki affetmek meselesi birçok insanda kafa karışıklığı yaratıyor.

Affetmek; “ben senden üstünüm, sen birçok hata yaptın ama ben büyüklük gösterip seni bağışlıyorum” demek değildir aslında. Yani kimse kimseden üstün değil, biri hatalı diğeri sütten çıkma ak kaşık değil. Biz bilinçaltımızdan yaydığımız frekans ile izin vermediğimiz sürece kimse bize ne iyi ne de kötü bir şey yapamaz. Yani aslında kimse “hata” yapmıyor… Bizim bilinçsiz iznimiz ve isteğimiz doğrultusunda bize iyi yada kötü diye adlandırdığımız davranışlarda bulunuyorlar sadece…

Peki o zaman affetmek nedir?

Affetmek, o hoşumuza gitmeyen duruma veya o durumu bize sunan kişiye olan tüm öfkemizden tüm kırgınlığımızdan vazgeçmek, var olan her ne ise onu olduğu gibi kabul etmektir. Affederken aslında tek yaptığımız şey kendimizde ısrarla tuttuğumuz ve bize zarar veren duygusal yükleri bırakmaktır.

Bunun karşımızdaki insan için ne bir faydası ne de bir zararı olur. Yalnızca kendimizi özgürleştirmiş, hafifletmiş ve huzurlu bir akışa bırakmış oluruz.

Eğer ısrarla bu yükleri bırakmaz, kalbimizde öfke ve kırgınlık gibi zararlı duyguları barındırmaya devam edersek hem daha çok “affetmemizin gerekeceği” şeyler çekeriz hayatımıza, hem de bu kadar duygusal yük bir sonra bedenimizde de hastalıklara sebep olmaya başlar.

Seçim sizin. Affetmek (olduğu gibi kabul edip serbest bırakmak) mi yoksa affetmemek mi?

Keyif ve Kolaylıkla!

 

Selestia Hülya Karayel

 

Bir yanıt yazın